BALIKESİR / BANDIRMA - 100. Yıl İlkokulu

May

Gelenkesel Çocuk Oyunları yarışmasında "Mendikl Kapmaca" ve  "Yağ Satarım Bal Satarım"  yoyunlarınada 2/C ve  3/E sınıfları Bandırma 2. oldu. Emeği geçen öğretmenimiz  Şaban TAŞDEMİR , Fatih ÇELİKKIRAN'ı ve öğrencilerimizi kutlarız.

May

Sosyal beceri atölyesinde duygu düşünce ve davranış farkındalığı kazandırarak liderlik becerilerinin gelişmesi desteklenmektedir. Grupla hikaye yazma ve arkadaşına fısılda etkinlikleri ile rol canlandırma ve yaratıcı drama tekniklerinden faydalanılarak grup olma gruba uyum sağlama ve birlikte hareket edebilme becerilerinin gelişimi sağlanmıştır.

May

Gelenkesel Çocuk Oyunları yarışması"Mendikl Kapmaca"  oyununda okulumuzun 3/E sınıfı  Bahçeşehir Kolejini 2- 1 , "Yağ Satarım Bal Satarım" yarışmasında 2/C sınıfı Marmara İlkokulu'nu 2-0 yendi. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutlarız.

May

BİGEP kapsamında öğrencilerimize ve velilerimize Bandırma Müzesini tanıtmak, çocuklarımızın müzede gözlem yapmalarını sağlamak ve kültürel değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirmek  amacıyla Bandırma Müzesi ve  17 Eylül İlkokulu iş birliği ile 17 Eylül İlkokulu  Sınıf Öğretmeni Deniz ALTINTAŞ koordinatörlüğünde 7 ilkokulun ve 1 ortaokulun ortağı olduğu  "Ailemle El Ele,Müze Gezmeye" projesi gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında Bandırma Müzesinde görevli uzmanlar ile birlikte Sınıf Öğretmenleri Deniz ALTINTAŞ ve Öykü SELVİ tarafından Bandırma Müzesi ile ilgili bulmaca hazırlandı.

Öğrenciler bu bulmacayı aileleri ile birlikte müzeyi gezerek çözdüler. Ayrıca proje kapsamında "Eserim Konuşuyor" etkinliği gerçekleştirildi.Müzeyi aileleri ile gezen ve bulmacayı çözen öğrencilerimiz müzede gördükleri ve en çok ilgilerini çeken eseri evde sanat kili kullanarak yaptılar.

18 Mayıs Uluslararası Müze Gününde 17 Eylül İlkokulu Sınıf Öğretmeni&P4C Eğitimi Uzmanı Deniz ALTINTAŞ tarafından "Çocuklarla Felsefe-P4C Uygulaması" yapıldı.Sonrasında Bandırma Ortaokulu Müzik Öğretmeni Metin DEVECİ ve Bandırma Orataokulu öğrencileri tarafından "Müzede Müzik/Ritim Çalışmaları" etkinliği gerçekleştirildi.Bu etkinliklere 100.Yıl İlkokulu 1/C  Sınıfı Öğrencileri ve Ali Fahri İşeri İlkokulu 4. Sınıf Öğrencileri katıldı.

Projede Görevli Öğretmenler

Deniz ALTINTAŞ

Öykü SELVİ

Hasan Atkı İlkokulu Sınıf Öğretmeni

Canan ARTİK

Ticaret Borsası İlkokulu Sınıf Öğretmeni

Meryem AKGÜNDÜZ

Ali Fahri İşeri İlkokulu Sınıf Öğretmeni

Gönül ERCAN

100.Yıl İlkokulu Sınıf Öğretmeni

Dürdane ÖRKCÜ

İkbal DEĞİRMENCİOĞLU

Sibel MERCAN

Yaman Egeli İlkokulu Sınıf Öğretmeni

Metin DEVECİ

Bandırma Orataokulu Müzik Öğretmeni

May

Gelenkesel Çocuk Oyunları yarışması"Mendikl Kapmaca"  oyununda okulumuzun 3/E sınıfı ,Cumhuriyet İlkokulu'nu 2- 0 yendi. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi kutlarız.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'MIZIN 102. YILI KUTLU OLSUN

May

1/C sınıfı Bigep kapsamında Ailemle Müze Geziyorum etkinliğine katılarak Bandırma Arkeoloji müzesini gezdiler. Soruları müze görevlilerinin yardımıyla çözdüler.

May

2021-2022 Eğitim Yılı Okul Sporları Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Balıkesir'in En Hızlıları Atletizm Yarışmalarında okulumuz öğrencilerinden Gülsemin KÜL İl 3. , Ecrin BER İl 4. olmuştur.Öğrencilerimizi kutlar başarılarının devamını dileriz.

May

Yüreğinden güç alanlar ;Prof.Dr.Aziz Sancar e -twinning projesi katılımcıları proje etkinliklerini değerlendirme için bir araya geldi. Öğrencilerimiz proje süresince yaptıkları deneylerin hem çok eğlenceli hem de çok eğitici olduğu konusunda hemfikir olduklarını söylediler. Birçok ilden farklı öğrencilerle bu projenin içinde olmaktan çok mutlu olduklarını anlattılar.

Nis

Okulumuzda açılan akıl ve zeka sınıfında 2/E sınıf öğrencileri öğrendikleri akıl ve zeka oyunlarını öğrenmeye devam ediyor.

Nis

Bandırma Belediyesinin 100. Kuruluş yılı sebebiyle Bandırma Belediye Başkanı Tolga TOSUN, tarafından ''Defnenin Bandırma (Panormos) Defteri''  adlı kitap öğrencilerimize dağıtımı yapıldı.

Nis

1/C sınıfı code.org ile kodlama çalışması yapıyor. Bilgisayarlı kod yazma çalışmalarının ilk basamağı olan bu çalışmayı başarıyla yürütüyor.

Nis

Okulumuzda açılan akıl ve zeka sınıfında 2/C sınıf öğrencileri öğrendikleri akıl ve zeka oyunlarını oynadılar.

Nis

1/C Sınıfı "Yüreğinden Güç alanlar; Prof. Dr. Aziz Sancar" e twinning projesi kapsamında resimden robot yaptılar. Deneylerle gündelik hayatta ihtiyaç duyabileceğimiz materyalleri üretmenin farkına vardılar.