BALIKESİR / BANDIRMA - 100. Yıl İlkokulu

TERTEMİZ YARINLAR OKULLARDAN BAŞLAR

Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Kampanyası

Kampanya ile öğrenci, öğretmen, okul yönetimleri, destek personeli ve velilerde temizlik ve hijyen konusunda farkındalığın artırılması, bu kapsamda öğretmenler tarafından okul ve çevresine yönelik sosyal sorumluluk kampanyaları düzenlenmesi amaçlanıyor.

Kampanya kapsamında öğrencilerin hazırladığı temizlik ve hijyen odaklı projeler, ülke genelinde "İyi Uygulamalar" adı altında dereceye girmek için yarışacak. Okul tuvaletleri mimari örnek projeleri OPET tarafından Bakanlık ile paylaşılacak; okul yönetimleri, veliler, öğretmenler ve okul destek personeli için kapasite gelişimi ve farkındalık artırılması amacıyla içerikler ve ÖBA üzerinden gerçekleştirilecek öğretmen eğitimleri hazırlanacak. Kamu spotu, afiş, poster gibi materyallerin tasarlanacağı kampanya dâhilinde ayrıca okul öncesi öğrenciler ile birinci ve ikinci sınıf öğrencileri için etkinlikler, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri için hijyen ajandası hazırlanacak.

Yayın: 15.03.2024 - Güncelleme: 15.03.2024 13:22 - Görüntülenme: 56